Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Μουσικά έλατα...


Και συνεχίζουμε στο σχολείο τις κατασκευές....
Αφού στολίσαμε τις τάξεις με περιοδικοδεντράκια που θα σας δείξουμε σε επόμενη ανάρτηση είπαμε να κάνουμε και μουσικοδεντράκια. Αυτή τη φορά εκτυπώσαμε μία παρτιτούρα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια  σε διπλή όψη καμιά σαρανταριά φορές.

Σ' ένα κομμάτι πηλό καρφώσαμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι (καινούργιο βέβαια, όχι χρησιμοποιημένο. Είπαμε, ανακύκλωση, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας. χαχαχαχα)

Κόψαμε τις παρτιτούρες σε κύκλους σε διάφορα μεγέθη. Άλλα τα σχεδιάσαμε με διαβήτη, άλλα τα κόψαμε στρόγγυλα αλλά χωρίς πατρόν, άλλα τα σκίσαμε γύρω γύρω...

Κόψαμε και 2-3 καλαμάκια σε κομματάκια ενός με δυο εκατοστών για διαχωριστικά. Τα δεντράκια με πιο μικρό διαχωριστικό έγιναν πιο όμορφα. 

Στο ξυλάκι λοιπόν το όρθιο βάλαμε ένα κομματάκι καλαμάκι και το μεγαλύτερο φύλλο χαρτί. Μετά βάλαμε κι άλλο καλαμάκι και το λίγο μικρότερο φύλλο χαρτί. Συνεχίσαμε έτσι μέχρι την κορυφή. Στην κορυφή του μουσικού έλατου καρφώσαμε ένα αστεράκι που φτιάξαμε, από πηλό...

Στη συνέχεια ψεκάσαμε τα δεντράκια μας με κόλλα σπρέι και πασπαλίσαμε με χρυσόσκονες και ασημόσκονες!!! Έγινε π α ν ι κ ό ς!!! Γεμίσαμε τον τόπο χρυσόσκονη, πασαλειφτήκαμε, παίξαμε... χαχαχα Όμως το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο και μας άρεσε πολύ.


Μετά πήραμε εφημερίδα και αλουμινόχαρτο και φτιάξαμε μαύρες χριστουγεννιάτικες μπάλες. Τις βάψαμε και με σινικές μελάνες, μαύρο και κάρμινα, και γίναμε ... άστα να πάνε.

Στο τέλος, οι δημιουργική ομάδα μας :), αφού σκουπίστηκε με μωρομάντηλα, έφτιαξε από τα καταλερωμένα μωρομάντηλα έναν άγγελο, τον πασπάλισε με χρυσόσκονες, για την ακρίβεια τον κύλισε μέσα σε χρυσό-ασημόσκονες, και τον κρέμασε στην κορυφή του πίνακα. Γελάσαμε με την κατασκευή αυτή. Γκόθικ την είπαμε. Την αφήσαμε όμως, χιχιχι.... Ήταν τόσο δημιουργική!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου