Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Εκδρομή στο ΚΠΕ Εδέσσης

Σημερα περάσαμε πολύ όμορφα στην εκπαιδευτική εκδρομή που κάναμε στο ΚΠΕ Εδέσσης. Δυστυχώς δεν είχαμε κλείσει όλο το πρόγραμμα, και έτσι μας έκαναν μόνο τρεις από τις 6 στάσεις που κάνει το πρόγραμμα. Ήταν όμως πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα όσα είδαμε και ακούσαμε.


Αρχικά παίξαμε ένα παιχνίδι με κάρτες, όπου αναγράφονταν πληροφορίες για διάφορα φυτά και ζώα. Εμείς, μαθητές αλλά και καθηγήτριες, έπρεπε να συστηθούμε ως το ζώο ή το φυτό που μας είχε τύχει.
 Έτσι, εγώ πχ. συστήθηκα ως Κωνσταντίνα Βαβούκη, με μέγεθος 10εκ και βάρος 30γρ (εδώ γέλασαν τα παιδιά, γιατί όμως; χαχαχα), ζω σε ποτάμια ή λίμνες με λεπτή στρώση άμμου ή λάσπης, γεννώ τα αβγά μου μέσα σε μύδια κτλ.

Ήταν ωραίο παιχνίδι, γιατί παίζοντας τα παιδιά μάθαιναν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα φυτά και τα ζώα. Στη συνέχεια μας έδειξαν και ένα πολύ ενδιαφέρον σχετικό βίντεο.
Μετά ξεκίνησε η περιήγηση. Μας έδειξαν και μας περιέγραψαν το νερόμυλο. Τη χρήση και τον τρόπο λειτουργίας του.
Μας πήγαν στον μεγάλο καταρράχτη, όπου μας ενημέρωσαν και μας άφησαν να χωθούμε κάτω από τη μασχάλη του. Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία!!

Αφού τελείωσε η περιήγηση, κάναμε βόλτες στους δρόμους της Έδεσσας, αγοράσαμε αναμνηστικά και λιχουδιές, ήπιαμε καφέ και φάγαμε δίπλα στα τρεχούμενα νερά.2 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι περάσατε όμορφα...Να είστε καλά να το ξανακάνετε,με κάποιον άλλο προορισμό αυτή την φορά.Το 2ο γυμνάσιο είναι αυτό απέναντι από το στρατόπεδο του Παύλου Μελά; Αν ναι, σ`αυτό ήμουν
    κι`εγώ μαθήτρια πριν πολλά-πολλά χρόνια,τότε που συστεγάζονταν το 6ο αρρένων με το 4ο θηλέων....
    Τι θυμήθηκα τώρα.....
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή